Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Predsjednik Josipović primio pravnike u zdravstvu - PRAVNICI ZADOVOLJNI

Pravnici su upoznali Predsjednika s dosadašnjim radom i ciljevima Udruge.

Razgovor je tekao u vrlo srdačnom, neposrednom i kolegijalnom tonu,

a sam Predsjednik je pokazao veliko zanimanje za status pravnika u zdravstvenom sustavu.

Na poziv Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, dana 23. listopada 2012. godine, izaslanstvo Udruge

pravnika u zdravstvu družili su se na kavici s Predsjednikom prof. Ivom Josipovićem.

Predstavnici Udruge - predsjednica Snježana Cerjan, dopredsjednik Tomislav Vrhovec, i članovi Upravnog odbora Krešimir Škof, Davor Augustin i Sanja Jakopčić Car, upoznali su Predsjednika s dosadašnjim radom i ciljevima Udruge.

Razgovor je tekao u vrlo srdačnom, neposrednom i kolegijalnom tonu, a sam Predsjednik je pokazao veliko zanimanje za status pravnika u zdravstvenom sustavu. Naravno, odmah smo mu ukazali na lošu i neadekvatnu primjenu članka 59. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, nakon čega je Predsjednik, kao pravi pravnik, rekao da "propise treba čitati pravnički, a ne mehanički", te je odmah i sam pristupio čitanju spornog članka Zakona i iskazao svoje mišljenje - da članak 59. ne bi smio djelovati suspenzivno, te da on propisuje samo minimum prava i obveza. Upravo je time potvrdio i naša razmišljanja i shvaćanja ovog propisa.

Predsjednik je kontaktirao i ministra zdravlja prof. Ostojića, te nam je u razgovoru rečeno da je promjena sadašnjeg položaja pravnika izvjesna i da je isto u zakonskoj proceduri donošenja novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Predsjednika smo također upoznali i s održavanjem dosadašnjih kongresa pravnika u zdravstvu, kao i aktivnim sudjelovanjem naših članova na dva svjetska kongresa medicinskog prava u Zagrebu i Brazilu. Spomenuli smo i mogućnost pokroviteljstva našeg slijedećeg kongresa od strane Predsjednika, što bi nam predstavljalo izuzetnu čast i zadovoljstvo.

Izvor fotografije: Ured Predsjednika RH, snimila Marija Kundek, službena fotografkinja