Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Članice Udruge pravnika u zdravstvu - predavačice na 19. svjetskom Kongresu medicinskog prava u Brazilu

Članice Udruge pravnika u zdravstvu Snježana Cerjan, mag.iur. iz Bolnice za plućne

bolesti i TBC Klenovnik i Sanja Jakopčić Car, dipl.iur. iz KBC "Sestre milosrdnice" Zagreb aktivno sudjeluju na 19. svjetskom Kongresu medicinskog prava u Brazilu, Maceio, koji se održava od 07. - 10. kolovoza 2012. godine.

Kolegice sudjeluju sa svojim predavanjima na dvije teme, i to:

Sanja Jakopčić Car: Prava pacijenta u procjepu između eutanazije i distanazije, a

Snježana Cerjan: Medicinskopravna dokumentacija s posebnim osvrtom na sestrinsku dokumentaciju.


Službeni jezik Kongresa je engleski, portugalski i španjolski, a naše članice će svoja predavanja "odraditi" na engleskom jeziku.

Valja napomenuti da su ove kolegice također aktivno sudjelovale i na 18. svjetskom Kongresu medicinskog prava koji je održan u Zagrebu 2010. godine, na kojem su se također predstavile s dvjema temama, u suradnji s kolegom Davorom Augustin iz Neuropsihijatrijske bolnice Popovača i Kristinom Keser Bonovil iz KBC "Sestre milosrdnice" Zagreb.

Inače, svjetski Kongres medicinskog prava održava se svake 2 godine u različitim krajevima svijeta , a obrađuje brojne teme iz područja medicine i prava, te okuplja oko 300-injak predavača i oko 1500 sudionika.


Našim kolegicama želimo sreću i uspjeh u njihovom predstavljanju svjetskoj eliti iz područja medicinskog prava,  a ne zaboravimo da ovime promoviraju i našu Udrugu van granica domovine.

Popis prihvaćenih tema možete pročitati na linku http://www.2012wcml.com/files/uploads/PROGRAM/Abstract%20v20120710.pdf (naročito obratite pažnju na broj predavanja 74 i 91).

Više o samom Kongresu naći ćete na linku http://www.2012wcml.com/.