Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

jucer izvanredna sjednica UV HZZO-a

  • Justice
  • Autor teme
  • Offline
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
16 godina 1 tjedan ago #107 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Na jucerasnjoj izvanrednoj sjednici, Upravno vijece HZZO-a uskladjivalo je opce akte HZZO-a s izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju vezano uz ukidanje administrativne pristojbe, stoji u priopcenju iz HZZO-a.
Usvojen je i tekst dodatka ugovoru o provodenju bolnicke i specijalisticko- konzilijarne zdravstvene zastite kojim su utvrdjene obveze ravnatelja bolnica u vezi poslovanja, bez stvaranja novih financijskih gubitaka. Vazenje Odluke o utvrdjivanju popisa posebno skupih lijekova produzeno je do 31. srpnja 2008. dokad vrijede i novoutvrdjeni bolnicki proracuni.
Ravnatelji su se, prihvacajuci nove limite, obvezali da ih nece probijati i dodatno se zaduzivati. Limiti su, naime, 2. travnja povecani u prosjeku za 17 posto, za sto je osigurano 90 milijuna kuna vise, pa ce godisnje umjesto 618 milijuna kuna trebati ukupno 720 milijuna.
Iz HZZO-a priopcuju kako je zbog zakonskih izmjena koje se odnose na ukidanje administrativne pristojbe izmijenjen Pravilnik o pravima, uvjetima i nacinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja i Opci uvjeti ugovora o provodjenju zdravstvene zastite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.
Osim toga, priopcuje HZZO, izmijenjena je i Odluka o osnovama za sklapanje ugovora za provodjenje zdravstvene zastite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, te su ujedno korigirane i cijene penziona i vrijednosti boda u bolnickim zdravstvenim ustanovama.
(Hina)

Izvor: pravni portal Legalis

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.084 sekundi
Pokreće Kunena Forum