Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

dakle, odsada ovdje pišemo sve o našim KU

• mara
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2017 od mara
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Prvih osam sati je "režija", drugih osam sati s 10% dodatka (pod uvjetom da je bar dva dana u tjednu u popodnevnom radu), a trećih osam sati s 40% uvećanja.
No moje je pitanje bilo za sate nakon punog fonda. Da li se svi sati iznad mjesečnog fonda računaju s uvećanjem od 50%, bez obzira da li je u pitanju rad u jutro, popodne ili noć? (JA MISLIM DA SE RAČUNAJU SVI, ALI BEZ ONIH 10% ZA SMJENU I BEZ 40% ZA NOĆ)

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2016 od Papa Štrumf
nema više prvih osam sati, drugih osam sati, trećih osam sati. Sad su uvećanja za rad po čl 51. za rad noću, subota, nedjelja, druga smjena, ako radi u drugoj smjeni ili turnusu.
E sad je pitanje kako bi se trebao tretirati rad mojih doktora koji rade redovno od 08 do 16 i dežurstvo im traje od 16 do 08, tj. da li od 16-22 smjenski rad, a od 22-06. noćni?
Ako dobro tumačim smjenski rad - stavak 2-4 čl 51, onda moji doktori ne rade smjenski rad bez obzira na st. 6 jer je netko jednom napisao da se ne smatra smjenskim radom vrijeme od 14-16 ako se radi od 08 do 16 sati redovito. Barem do novih tumačenja koja se sigurno željno očekuju, ja bih prihvatio ta, prijašnja stajališta.

• blandina.turkovic
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2015 od blandina.turkovic
Pozdrav društvu, imam i ja pitanjce u vezi plaćanja dežurstva za doktore koji su u dežurstvu popodne i noć. Jasno mi je da će se sati noćnog rada platiti s uvećanjem od 40%, ali kako će se platiti za popodnevno dežurstvo, tj. prvih 8 sati dežurstva, da li s dodatkom od 10% za drugu smjenu ili bez njega? Ako je samo jedno dežurstvo u tjednu, pretpostavljam da ne, a ako budu 2, onda mislim da treba i to uvećanje platiti. Molim Vas sve, pomagajte. Hvala

• TRATINČICA
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2014 od TRATINČICA
Potpisujem odgovor Papa Štrumfa.

• Papa Štrumf
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2013 od Papa Štrumf
mislim da prvi sat (i svi slijedeći) nakon odrađenog fonda sati, bez obzira u kojem vremenu je odrađen taj sat, ulazi u prekovremeni i plaća se shodno tome.

Prema mojoj simulaciji, (imamo jedno dežurstvo dnevno) i poštivajući sve navedene sate obaveznog odmora dnevnog i tjednog (12 sati, 48 sati) i maksimalno trajanje rada od 16 sati, a bez uvođenja smjenskog rada što ćemo pokušati, pojedini doktori će imati najviše 24 sata prekovremena i to ako zadnja dva dana u mjesecu padnu u subotu ili nedjelju.

Jer, ako mi je doktor danas dežuran od 16,00 do sutra u 08,00 odradio je šesnaest sati, nije na poslu danas ujutro, neće ga biti niti sutra ujutro i to je tih 16 h. Subotom i nedjeljom će se mijenjati svakih 12 sati, za što će imati slobodan dan od 8 radnih sati, npr. ponedjeljak za nedjelju, petak za subotu.

E sad, kak će izgledati bolnica s takvim rasporedom, dragi Bog ne zna, ali, uključili smo u dežurstvo i sve specijalizante pa na neki način to čak i izgleda dobro. S tim krećemo 01. 01.

Inače, i do sad mi je doktor u ambulanti bio četiri dana jer je jedan bil dežuran, tak da....

• mara
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2012 od mara
Ljudi idemo malo o članku 53 KU-a (Dežurstvo)
Da li ste mišljenja da se već npr.185-i sat RADA u ovom mjesecu (budući je fond 184) PLAĆA KAO PREKOVREMENI, čak ako je liječnik na rasporedu u jutro, u redovnom radu????
Ili se tako plaćaju svi daljnji sati provedeni izričito u DEŽURSTVU, računajući od prvog sata dežuranja tj.od 16h (ako dežurstvo počinje iza prve smjene) ili 23 h (ako dežurstvo počinje iza druge smjene)?

• Papa Štrumf
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2011 od Papa Štrumf
Ne, to se odnosi na voditelje odjela jer bi inače dobili još dodatnih 12% npr. Glavna sestra ima položajni dodatak od 40%, ali pomoćnica za sestrinstvo ima 7 % i to nije položajni već dodatak na uvjete rada.

• magdalena
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2010 od magdalena
Kolege, jeste li primijetili predzadnji stavak članka 58. KU? Citiram:"Položajni dodatak ne primjenjuje se na radnike kojima je koeficijentom složenosti poslova utvrđen položajni dodatak kao sastavni dio koeficijenta".
Jel to znači da ravnatelji,zamjenici, pomoćnici,rukovoditelji službi, glavne sestre u ustanovama po novom KU nemaju pravo na dodatak?

• Papa Štrumf
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2009 od Papa Štrumf
Bilo je prijepora na početku primjene GKU da li se na medicinske sestre i zubne tehničare primjenjuje kolektivni pa su jedno vrijeme liječnici to izbjegavali. Kasnijim izmjenama, tumačenjima i, osobito, novim ugovorima je to pitanje riješeno. Naravno, govorim o zakupcima, kasnije koncesionarima.

• Zaklinas
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2008 od Zaklinas
Hvala na odgovoru!
Nisam bila sigurna jel neki doktori koji su u svom prostoru i zaposlili su sestru nakon zakupa drze se ugovora za privatnike u zdravstvu iako im je glavarina visa od 50posto
Hvala!

• Papa Štrumf
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2007 od Papa Štrumf
Medicinska sestra doktora koncesionara ima sva prava po kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

• TRATINČICA
Više
11 godina 6 mjeseci ago #2005 od TRATINČICA
Martina ne mogu ti na temelju podatka o radnoj satnici za dva dana ( Božić i Sv. Stjepan) reći koliko odrađenih sati ti ima sestra u čitavom mjesecu. Uglavnom svaki oblik rada se računa u radno vrijeme osim pripravnosti. Ona je posebno regulirana i sama po sebi ne ulazi u radno vrijeme, dok se vrijeme koje radnik obavi radeći po pozivu smatra radnim vremenom. Neću o pripravnosti lametirati jer za nju nije postavljeno pitanje. Dakle, svaki sat rada ulazi u satnicu bio on ostvaren kroz rad u turnusu, smjenski rad, dežurstvo ili rad na blagdan. Člankom 52. novog GKu ti je regulirano da :" Sati odrađeni prema redovitom rasporedu radnog vremena na blagdan...evidentiraju se kao redovni rad i ubrajaju u redovnu mjesečnu satnicu". Pod pretpostavkom da je ta sestra odradila svaki od ta dva blagdana po 8 sati onda je odradila ukupno 16 sati kroz rad na blagdan. Pri tomu vodi računa o isplati tih sati rada na blagdan jer je tio sad au bitnome drugačije regulirano nego prije. Sada se dodatak za rad na blagdan kumulira sa svim ostalim dodacima: prekovremen i rad, smjenski rad, noć, subota, nedjelja i turnus. Prije je to bilo drugačije regulirano.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.179 sekundi
Pokreće Kunena Forum