Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

pokazatelj uspjeha Kongresa

Više
10 godina 4 mjeseci ago #342 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
UUUUUPS!
Bazirala sam se u prethodnom postu na konačan prijedlog ZZZ kakav je bio objavljen na web stranicama Vlade RH i to na
članak 195. (prije je bio 188a.) citiram:

Smrt svake osobe umrle u zdravstvenoj ustanovi mora pojedinačno biti analizirana na stručnom kolegiju one djelatnosti zdravstvene ustanove gdje je osoba umrla. Medicinska dokumentacija umrle osobe uz mišljenje stručnog kolegija kao i nalaz specijalista patologije, ako je izvršena obdukcija, obvezno se dostavlja povjerenstvu za unutarnji nadzor zdravstvene ustanove najkasnije u roku od sedam dana od dana nastupa smrti.
Povjerenstvo za unutarnji nadzor zdravstvene ustanove obvezno je razmotriti svu pristiglu medicinsku dokumentaciju, mišljenja i nalaze iz stavka 1. ovoga članka jednom mjesečno. Zaključno mišljenje povjerenstva o smrti svake osobe pojedinačno, povjerenstvo je obvezno dostaviti ministarstvu najkasnije do konca mjeseca koji slijedi iza mjeseca u kojem je smrt nastupila.
Sadržaj obrasca zaključnog mišljenja iz stavka 2. ovoga članka propisat će pravilnikom ministar.


Međutim, u NN br. 150/08 u članku 169. stavku 1. govori se o povjerenstvu za unutarnji nadzor, a u stavku 2. o povjerestvu za kvalitetu.

Gledam, uspoređujem i pokušavam naći misao i volju zakonodavca čitajući članak 71, članak 168. i članak 169. pa ponovno članak 196.
Pokušavam naći amandam na konačni prijedlog ZZZ Vlade RH , ali ga ne nalazim, već samo izvješće Odbora Hrvatskog sabora za zdravstvo i socijalnu skrb čiji dio citiram:
\"Osnivanje Povjerenstva za kvalitetu zdravstvene ustanove, uz primjenu Zakona o kvaliteti zdravstvenih usluga, sukladno aktima Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, nesumnjivo će doprinijeti podizanju kvalitete u pružanju usluga.

Nakon rasprave članovi Odbora su, uz jedan glas „protiv“, odlučili predložiti Hrvatskom saboru na usvajanje

ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI
u tekstu kako ga je predložila Vlada Republike Hrvatske.\"

Molim mišljenje kolega, ako imate amandam ili predlažem zatražiti tumačenje između ostalih i članka 196. ZZZ.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Više
10 godina 5 mjeseci ago #329 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
U novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, koji stupa na snagu 01.01.2009. godine, pokazalo se prihvaćanje kritičkog osvrta na praktične probleme i dvojbe u primjeni Zakona o kvaliteti zbog poveznice sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (amandman III Izvješća Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora o Konačnom prijedlogu zakona o kvaliteti zdravstvene zaštite, drugo čitanje, P. Z. E. br. 735).

Naime, novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti razlikuje u nazivu dva povjerenstva: Povjerenstvo za unutarnji nadzor u članku 195. uz Povjerenstvo za kvalitetu, zasebno im određuje djelokrug te je brisan predstavnik udruga pacijenata iz sastava povjerenstva za kvalitetu, pa pretpostavljamo da će u narednom vremenu doći i do cjelovitog usklađenja ta dva zakonska propisa.

Navedeno je jedan od pokazatelja uspješnosti 1. kongresa pravnika u zdravstvu, održanom u listopadu ove godine u Topuskom.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.111 sekundi
Pokreće Kunena Forum