Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Opatija: teme aktualnosti zakonod i pravne prakse

Više
10 godina 7 mjeseci ago #232 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Koja informacija više:
Razlučivanje znanstvenog i stručnog članka je u originalnosti rezultata istraživanja, prikazanih metoda rada i logičnih zaključaka.
Stručni rad je koristan za primjenu u praksi,ali nije novi doprinos znanstvenim spoznajama.
Izvorni znanstveni rad sadrži neobjavljene rezultate izvornog istraživanja. Znanstvene
spoznaje trebaju biti tako izložene da se mogu provjeriti ponovljenim istraživanjem, provjeriti točnost analiza i opravdanost zaključaka. Rad treba biti podijeljen na slijedeća
poglavlja: Sažetak (na hrvatskom i engleskom); Uvod; Materijal i metode rada; Rezultati i rasprava; Zaključci i Literatura.
Prethodno priopćenje sadrži kraće obavijesti o novim znanstvenim spoznajama, čiji karakter zahtijeva hitno objavljivanje. Rad se objavljuje uz obvezu autora da nakon završetka istraživanja objavi cjelovit izvorni znanstveni rad.
Pregledni članak je cjelovit pregled nekog problema ili područja u kojemu je autor objavio veći broj znanstvenih radova. Autor se služi svojim i drugim znanstvenim radovima, te njihovom obradom iznosi svoje komentare, kritike i određene zaključke, kojima ukazuje na pravce budućih istraživanja.
Izlaganje sa znanstvenog skupa, prethodno referirano na skupu, mora biti objavljeno u obliku cjelovitog članka. U pravilu se ne objavljuju radovi koji su tiskani u zbornicima skupa. Ako se iz opravdanih razloga tiskaju mimo zbornika, navodi se da je rad reprint i
razlog objavljivanja.
Stručni rad predstavlja koristan prilog iz struke, čija problematika ne zahtijeva znanstveno istraživanje. Svrha objavljivanja članka je u primjeni spoznaja odnosno širenju znanja. U radu se koriste već stečena znanja primijenjena na temu rada.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Više
10 godina 7 mjeseci ago #230 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
ooops, evo, ja zainteresirana, moram odabrati temu, a onda....pa nadam se da ću naći toliko vremena da se pozabavim i stručnim radom....pored svih ovih silnih tekućih, ponekad i nepotrebnih poslova pravnika (a koje bi mogli odraditi i neki drugi):S

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Više
10 godina 7 mjeseci ago #229 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Povodom najave XXIII tradicionalnog savjetovanja \"Aktualnosti hrvatskog zakonodavstva i pravne prakse\", Opatija, 5. do 7. studenoga 2008. godine i dogovorenih tema pod radnim naslovima, predlažem zainteresiranim kolegama za objavu priopćenja - sudionicima istoga - da napišu izvorni (neobjavljeni) rad opsega najviše 10 kartica (1800 znakova s razmacima) u pisanom i elektronskom obliku dostave na adresu Organizatora, do najkasnije 31. kolovoza 2008. godine.
Svi radovi će biti objavljeni u Godišnjaku 15, koji primaju svi sudionici savjetovanja. Za detaljne informacije najbolje stupite izravno u kontakt s Organizatorom ili Hrvatskim društvom za građanskopravne znanosti i praksu. Ah, što možete kada vam baš nisam upućena u sve: okrenite broj telefona i zovite ili im pišite.
Mislim da bi to dobro došlo i osobno za buduće valoriziranje stručnog rada svakog pojedinca, za razvoj struke i naše Udruge.
Pa, zainteresirani (nadam se da vas ima)... što čekate? Pišite!

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.304 sekundi
Pokreće Kunena Forum

UDRUGA PRAVNIKA U ZDRAVSTVU

Kolodvorska 20, 42000 VARAŽDIN
OIB: 08263388075
MB: 02157454-000
Žiro račun: Zagrebačka banka: 2360000-1101930278
IBAN: HR1023600001101930278

PREDSJEDNICA UPZH

SNJEŽANA CERJAN, mag.iur.
Adresa: UDRUGA PRAVNIKA U ZDRAVSTVU
Kolodvorska 20, 42000 Varaždin
tel.: 042/393-161; fax: 042/393-081
GSM: 099/22 839 22
e-mail: udruga-pravnika{at}post.t-com.hr ; udruga.pravnika1{at}gmail.com
www.upzh.hr