Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Suglasnost osnivača

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
14 godina 1 mjesec ago #1163 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
upravo tako, slažem se s Papom, i kod mene je tako, UV je dalo suglasnost ravantelju na provođenju javnih nabava iznad 300.000 kn, s tim da po provedenoj nabavi o tome podnese izvjkešće Upravnom vijeću, a to tako i tako mora činiti svaka 3 mjeseca prema ZZZ.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
14 godina 1 mjesec ago #1151 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Gle ovako,
prilikom donošenja financijskog plana za narednu godinu sastavni dio je i plan nabavki. Donosi ga UV i dostavljamo ga osnivaču koji mi do sada nikad nije davao nikakve posebne suglasnosti, ali odlukom/zaključkom prihvaća planove pa samim tim i svaku pojedinačnu nabavku. Prilikom donošenja plana nabave, stavak dva odluke mi glasi da se ovlašćuje ravnatelj na provođenje nabave sukladno ZJN te na potpisivanje ugovora po provedenim postupcima.
Svi građevinski radovi su sastvani dio plana nabave/financijskog plana.
Kad smo prodavali stan, davali prostor u zakup, kupovali zemljište, onda se radilo o raspolaganju s nekretninama i tu uvijek trebamo suglasnost osnivača.

• Jamesanna
  • Autor teme
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
14 godina 1 mjesec ago #1143 od Jamesanna
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
UPOMOOOOOĆ!! :) :) :)

nešto me muči, ne znam jesam li pravilno protumačila..vezano za javnu nabavau velike vrijednosti (300.000, kn i 500.000,00 kn)u Statutu (isti je Statut kod svihu ZG , zar ne?) piše:-Upravno vijeće odlučuje o nabavi i prodaji dugotrajne imovine čija je pojedinačna vrijednost veća od 70.000,00 kn, a ne prelazi iznos od 300.000,00 kn. Ok, ja sam to shvatila kao mogućnost samostalnog odlučivanja o javnim nabavama male vrijednosti i za jednu veliku (preko 300.000,00 kn) sam zatražila suglasnost Osnivača - i oni meni kažu, ne trba naša suglasnost zbog ove odredbe Statuta - Upravno vijeće odlučuje uz suglasnot osnivača o zaključivanju ugovora o stjecanju i raspolaganju imovinom čija pojedinačna vrijendost prelazi 400.000,00 kn. I šta sad???što je sa onim između 300 i 400 ?? Mislim, super je ako do 400 ne moram čekati na suglasnost, no sad mi više nije jasno...pravnici moji dragi - pomoć!!!

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.171 sekundi
Pokreće Kunena Forum