- Zahvala primljena: 1
"davanje" slobodnih dana
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
14 godina 5 mjeseci ago #923
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
potpisujem Štrumpfa...radi se o materijalnim pravima radnika koja se odnose na njegove osobne životne situacije, a slobodne dane treba \"zaraditi\" da bi ih radnik mogao koristiti, znači, ako ih nije zaradio, nema ni korištenja.
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Papa Štrumf
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
14 godina 5 mjeseci ago #920
od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Zamisli situacije:
Ja dajem krv - ti koristiš plaćeni, ja ne bih koristio godišnji - možeš ti umjesto mene moje dane, ja se selim, ženim ili što već ali ti možeš iskoristi plaćeni dopust.
Ima li to smisla??
Naravno da nema.
Radi se o osobnim pravima i ona su u ovim i sličnim slučajevima radnog prava neprenosiva.
Sve ostalo bi bilo gore od Pandore.
Prijatelju, suradniku ili tek poznaniku koji je u težim životnim situacijama možemo pomoći na niz drugih načina
Ja dajem krv - ti koristiš plaćeni, ja ne bih koristio godišnji - možeš ti umjesto mene moje dane, ja se selim, ženim ili što već ali ti možeš iskoristi plaćeni dopust.
Ima li to smisla??
Naravno da nema.
Radi se o osobnim pravima i ona su u ovim i sličnim slučajevima radnog prava neprenosiva.
Sve ostalo bi bilo gore od Pandore.
Prijatelju, suradniku ili tek poznaniku koji je u težim životnim situacijama možemo pomoći na niz drugih načina
- SUZIDON
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
14 godina 5 mjeseci ago #919
od SUZIDON
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Da li je Zakonom zabranjeno da radnici jedan drugom \"poklanjaju\" svoje ostvarene slobodne dane primjerice u tezim zivotnim situacijama. Radi se o ostvarenim slobodnim danima na racun prekovremenih sati koji se izracunavaju u omjeru 1:1,5.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.138 sekundi