Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

akademski nazivi

• Justice
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
15 godina 7 mjeseci ago #526 od Justice
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Trajanje diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu je 4 semestra, titula koja se stječe po završetku je magistar/magistra ekonomije (mag.). Na studij se mogu upisati kandidati sa završenim preddiplomskim studijem.
Informaciju sam prenijela izravno s današnjih web stranica jednog Ekonomskog fakulteta.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
15 godina 7 mjeseci ago #522 od lex
da, da, i ja to čitala, i meni sve jasno,pa naša struka je jedinstvena, završiš pravni fakultet i ti si pravnik, a ekonomist završi i vanjsku trgovinu i menadžment, i organizaciju i informatiku, i onda na kraju ne znaš kakav je on ekonomsit.
Titulu mag.oec. dobivaju samo oni dipl.oec. koji su do sada završili ekonomiju od 4 godine, a po novome upisom u spomenute programe prema bolonji, njihovo školovanje traje 3, odnosno 4 god. i ne postaju magistri struke.
Npr. kod mene je dipl.oec. završio Fakultet orgfanizacije i informatike, jedan je smjer organizacija i poslovanje, a drugi je smjer komercijala (radi kao šef rač.), a obadva su dipl.oec.

Po meni je ekonomija svaštarenje, jer ti dok tražiš ekonomistu, onda moraš obavezno znati i koji smjer tražiš, jer se oni, očito, školuju po smjerovima.

• ljiljana
Više
15 godina 8 mjeseci ago #521 od ljiljana
Javljam se vezano za temu s obzirom da su u NN 87 objavljeni novi Popisi i akademskih i stručnih naziva.
Gledam Popis akademskih naziva ..., i nije mi jasno, naime u dijelu \"DRUŠTVENE ZNANOSTI\", \"Ekonomija\"(5.01.) za akademski naziv npr. magistra poslovne ekonomije, predviđeno je trajanje školovanja tri godine?!, a za 4 godine školovanja predviđen je akademski naziv sveučilišni prvostupnik ekonomije. Dok za \"pravo\" (tč.5.02.), za pet godina školovanja predviđen je naziv magistar prava?! (

U ovoj raspravi ne ulazim u naš status koji smo ranije završili, za nas je jasno mi smo mag.iur.

• lex
  • lex's Avatar
Više
15 godina 9 mjeseci ago #511 od lex
sorry, lege moje, ja sam još na GO, sutra idem na posao, ali članica Upravnog odbora uspješno je odradila ono što sam ja obećala.
:kiss: Thx!

• Papa Štrumf
  • Autor teme
Više
15 godina 9 mjeseci ago #510 od Papa Štrumf
Lega, lega, nema kaj.

Meni je sve to, doduše, Snježana lijepo objasnila, ali sam ja pitao radi koje to mažda interesira, ali se ne usuđuju pitait. Eto, sad imamo iscrpan odgovor.

• Justice
Više
15 godina 9 mjeseci ago #508 od Justice
Na temelju članka 120. stavka 2. Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 14. stavak 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju i članka 103. Statuta Pravnog fakulteta u Zagrebu, na zahtjev osoba koje su završile pravni studij i stekle stručni naziv dipomirani pravnik, izdavati će se nove isprave s akademskim nazivom magistra prava.

Uz zahtjev trebaš dostaviti:
- prilog preslika diplome i
- uplatnicu o uplaćenom žiro-računu fakulteta broj 2360000-1101264729 za potvrdu u obliku diplome u iznosu 400,00 kn(za samo potvrdu je iznos 200,00 kn).

rilikom uplate za izdavanje diplome pravnog studija upisati poziv na broj 1011 te kod opisa plaćanja:
ŠTAMPANJE MAG.DIPLOME IME I PREZIME.
Zahtjev se šalje na adresu:
Pravni fakultet u Zagrebu, Zagreb, Trg maršala Tita 14.
Kada ti stigne potvrda ili diploma, tada možeš koristiti naziv magistra prava.

I sad reci tko je \'lega?

• Papa Štrumf
  • Autor teme
Više
15 godina 9 mjeseci ago #507 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Obećala si da bi mogla, naravno kad se vrneš s godišnjeg odmora, staviti na stranicu način, imena osoba, financijski troškovnik i slično o tome kako dobiti pravo koristiti se titulom mag.iur.

Samo podsjećam, znam da buš ti to odradila.

MM mi treba ovih dana dostaviti točan naslov svoje teme i \"troškovnik\".

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.137 sekundi
Pokreće Kunena Forum