- Zahvala primljena: 0
viša škola
- gabi
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #380
od gabi
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
sve štima, samo kaj meni nisu dati niti sl.dani ja sve odrađivala po duplim šihtama a na ispite odlazila iz noćne pa ponovno u noćnu itd.čak niti za polaganje dipl.nisam dobila sl.dane za pripremu.ima u mojoj \"kući\" potrebe za vms mnogi su još primljeni iza mene. konkretno jedna sr.primljena kad i ja sa istim ststusom ko i ja dipl.3mj prije mene i automatski dobiva ststus vms bez obzira na sistematizaciju. ha?! jadna sam i očajna. iskreno mislim da to sve koči moja gl. i ponovno pitam nemogu li ja dobiti samo priznatu vms bez razlike na položaj? tj.ostanem raditi tu gdje jesam al s priznatom školom.? i kaj sad? treba neko vms? ha ha
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- Papa Štrumf
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
16 godina 2 mjeseci ago #375
od Papa Štrumf
Problem je dvojak, ma kako mi svi \"zatvarali oči\" pred tim.
Netko se školuje na svoj trošak,poslodavac nema s tim ništa OSIM prilagođavanja smjene, slobodnih dana... koje se dogovaraju radi predavanja, ispita i sl. Naravno, nema mogućnosti da se nekome prizna viši status - često se spominje primjer kako bi netko mogao završiti bilo koji faks - pravo, ekonomiju ili slično i postaviti pitanje priznanja poslodavcu.
Mi imamo isto takvih slučajeva i sistematizacija nam ne dozvoljava priznavanje višeg statusa. Ako se mjesta isprazne - mirovina ili slično, postavlja se pitanje razlike stručnog ispita (če ga treba), pripravničkog staža (isto tako) radnog iskustva na tim poslvoima i slično. A, bez uvrede, nitko te nebu sje... ko tvoja ekipa. Naime, imao sam priliku priznati status više sestre jednoj sestri, ali su ju kolegice otpilile. Uh..
Netko se školuje na svoj trošak,poslodavac nema s tim ništa OSIM prilagođavanja smjene, slobodnih dana... koje se dogovaraju radi predavanja, ispita i sl. Naravno, nema mogućnosti da se nekome prizna viši status - često se spominje primjer kako bi netko mogao završiti bilo koji faks - pravo, ekonomiju ili slično i postaviti pitanje priznanja poslodavcu.
Mi imamo isto takvih slučajeva i sistematizacija nam ne dozvoljava priznavanje višeg statusa. Ako se mjesta isprazne - mirovina ili slično, postavlja se pitanje razlike stručnog ispita (če ga treba), pripravničkog staža (isto tako) radnog iskustva na tim poslvoima i slično. A, bez uvrede, nitko te nebu sje... ko tvoja ekipa. Naime, imao sam priliku priznati status više sestre jednoj sestri, ali su ju kolegice otpilile. Uh..
- ljiljana
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #372
od ljiljana
Mogu se samo nadovezati, iako ne znam o kojoj zdravstvenoj ustanovi se radi, da je teško vjerovati u današnjoj važečoj regulativi koja dosta žestoko namjeće obvezu VMS da nema nepokrivenog radnog mjesta za tu stručnu spremu. To najbolje znate Vi, kakva je situacija u Vašoj Bolnici, tim više što Vam je poznato koja radna mjesta i položaje mora pokrivati VMS. Naravno i opet može biti da poslodavac po raspisanom natječaju za prijem VMS, (ako ga raspisuje) ne odabere Vas nego nekog drugog radnika.
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #370
od lex
pretpostavka je da viša škola iziskuje i drugo radno mjesto, ali, moram napomenuti da u praksi automatizam priznavanja novostečene spreme jedino je moguć u dogovoru s poslodavacem, a na temelju ugovora o školovanju.
Ukoliko poslodavac smatra da nema slobodnih radnih mjesta za koja se traži VŠS, nije Vas dužan rasporediti na više radno mjesto, a niti Vam za to dati plaću.
Pravo na dodatke za voditelja tima ćete imati jedino onda ako je poslodavcu potreban taj voditelj tima, i ako ocijeni da Vi udovoljavate tim uvjetima.
Dakle, nikako nema automatizma, sve se rješava ugovorom o radu, ili, prethodno, kako sam navela, ugovorom o školovanju, a sve ovisi o potrebama i planu kadrova poslodavca.
Ovdje je svakako bitan podatak da ste se sami nastavno školovali, iako potrebu za školovanjem i stručnim usavršavanjem kadrova za potrebe zdravstvene ustanove utvrđuje Stručno vijeće.
Ukoliko poslodavac smatra da nema slobodnih radnih mjesta za koja se traži VŠS, nije Vas dužan rasporediti na više radno mjesto, a niti Vam za to dati plaću.
Pravo na dodatke za voditelja tima ćete imati jedino onda ako je poslodavcu potreban taj voditelj tima, i ako ocijeni da Vi udovoljavate tim uvjetima.
Dakle, nikako nema automatizma, sve se rješava ugovorom o radu, ili, prethodno, kako sam navela, ugovorom o školovanju, a sve ovisi o potrebama i planu kadrova poslodavca.
Ovdje je svakako bitan podatak da ste se sami nastavno školovali, iako potrebu za školovanjem i stručnim usavršavanjem kadrova za potrebe zdravstvene ustanove utvrđuje Stručno vijeće.
- gabi
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #368
od gabi
ok to mi je jasno, no ja niti ne tražim da me se stavi na neko drugo radno mjesto, ne smeta mi rad u smjeni, na odjelu, niti moram nužno postati voditelj nekog odjela, već samo želim da mi se prizna škola. da li je to moguće? da li po tome onda imam pravo i na dodatke kaonpr.voditelj tima i sl.?
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #366
od lex
ukoliko je ustanova poslala med. sestru na školovanje, znači da je takav profil zanimanja potreban zdravstvenoj ustanovi, te po završenom školovanju ta med. sestra ima pravo na raspored na složenije poslove, odnosno na drugo radno mjesto za koje se traži VŠS (isto bi trebalo biti i regulirano ugovorom o školovanju), a ukoliko se osoba školuje po vlastitom nahođenju, ustanova nije u obvezi, po završenom školovanju tu osobu rasporediti na radno mjesto koje odgovara novostečenoj stručnoj spremi i zanimanju.
- gabi
- Autor teme
-
Manje
Više
16 godina 2 mjeseci ago #364
od gabi
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
zanima me kome se mogu obratiti u ovakvom slučaju: 2001.počinjem raditi kao sss u ob. 2005 diplomiram u zg na zvu u vms. do danas još mi ob nije priznala na koeficijentu školu. razlog? pa da me oni nisu slali na školovanje, pa da nema sistematizacije i sl. radim sve poslove i sss i vms i u smjeni i ujutro. a plaćena sam kao sss. kako da ostvarim svoja prava? hvala
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.196 sekundi