Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Otpremnina u slučaju tehnološkog viška

• Papa Štrumf
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
16 godina 6 mjeseci ago #293 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Blokada,

čuj, fučkaj tumačenja:

Članak 46. st. 4. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike - NN 84/07

Pozdrav

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Papa Štrumf
Više
16 godina 6 mjeseci ago #292 od Papa Štrumf
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Ovako,

Ako je radnik bio na bolovanju, kao kod tebe, za otpremninu se uzima KAO DA JE RADIO. Treba izračunati plaću sa svim dodacima i to čini osnovicu za izračun. Kod uzimanja \"kao da je radio\" računa se jedna smjena, nema subota i nedjelja i sl. U protivnom bi radnik prošao loše.
Takvo je tumačenje dano i u RIF-u (ne znam broj, ali odmah po stupanju na snagu ZOR-a), ali ga se može naći i u ING registru, također iz tog doba. Kad pronađem brojeve, javim ti tel.

Što se tiče onog drugog, nema šanse bez natječaja jer Zakon o zakupu poslovnog prostora je vrlo jasan. (ma kako mi to nazvali: zakup, najam, prijateljsko, rodbinsko ili slično davanje i sl). Županija niti po kojem osnovu ne može doći u povoljniji položaj od bilo koga - s jedne strane, a s druge strane za zakup je ipak predviđena naknada.

• ljiljana
  • Autor teme
Više
16 godina 6 mjeseci ago #291 od ljiljana
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Dragi moji!

Imam slučaj Radnice koja je gotovo tri godine bila na bolovanju. Da ne navodim detalje, spremamo se u postupak donošenja odluke da je ista tehnološki višak (Ona suglasna). Zakon o radu i kolektivni kažu da otpremnina mora biti najmanje jedna trećina prosječne mjesečne plaće, koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka rada... Kako je Radnica bila na bolovanju te slijedom toga primala naknadu plaće, koja primanja uzeti u obzir za izračun otpremnine ?
Da li je to plaća koju je ostvarila prije odlaska na bolovanje, 8., 9., i 10 mjesec 2005.godine?
Da li ste imali sličan slučaj?

Hvala unaprijed.

Ljiljana

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.127 sekundi
Pokreće Kunena Forum