Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

TKU-naknada za trošak prijevoza

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
10 godina 10 mjeseci ago #2047 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
sve što si rekla...stoji...otkaz je relevantan od dana dostave posljednjoj stranci u ugovoru, u ovom slučaju to je bilo, prema mojim saznanjima, 20.02.2014., što znači da smo imali pravo na putne troškove prema GKU još sigurno do 20.05.2014. Imaš i tumačenje članka Ministarstva rada i mirovinskog sustava koje potkrepljuje ovo mišljenje na www.mrms.hr/pitanje/clanak-263-otkaz-kolektivnog-ugovora/

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• magdalena
  • Autor teme
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
10 godina 10 mjeseci ago #2045 od magdalena
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Da li je netko dobio naputak od MIZ-a od kad se primjenjuje TKU u svezi naknade za trošak prijevoza?

Problem je u tome što MZOŠ smatra da su GKU za osnovno i srednje školstvo bili na snazi do 27. ožujka 2014.( odluka o otkazivanju je donesena 27. prosinca, a objavljena u NN 30. prosinca), dok sindikati smatraju da otkazni rok istječe 20. svibnja 2014.,jer je obavijest o otkazu dostavljena 19. veljače 2014.g.
Zakon o radu, čl.263.st.5. određuje da se otkaz mora dostaviti svim strankama KU.
U komentaru ZOR-a mi stoji " da postupak otkazivanja nije obvezno utvrditi KU, ali je pretpostavka nastupanja učinaka otkaza dostava svim strankama KU.

Da vas čujem što mislite. :)

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.159 sekundi
Pokreće Kunena Forum