- Zahvala primljena: 1
TKU-naknada za trošak prijevoza
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
10 godina 10 mjeseci ago #2047
od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
sve što si rekla...stoji...otkaz je relevantan od dana dostave posljednjoj stranci u ugovoru, u ovom slučaju to je bilo, prema mojim saznanjima, 20.02.2014., što znači da smo imali pravo na putne troškove prema GKU još sigurno do 20.05.2014. Imaš i tumačenje članka Ministarstva rada i mirovinskog sustava koje potkrepljuje ovo mišljenje na www.mrms.hr/pitanje/clanak-263-otkaz-kolektivnog-ugovora/
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- magdalena
- Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 0
10 godina 10 mjeseci ago #2045
od magdalena
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Da li je netko dobio naputak od MIZ-a od kad se primjenjuje TKU u svezi naknade za trošak prijevoza?
Problem je u tome što MZOŠ smatra da su GKU za osnovno i srednje školstvo bili na snazi do 27. ožujka 2014.( odluka o otkazivanju je donesena 27. prosinca, a objavljena u NN 30. prosinca), dok sindikati smatraju da otkazni rok istječe 20. svibnja 2014.,jer je obavijest o otkazu dostavljena 19. veljače 2014.g.
Zakon o radu, čl.263.st.5. određuje da se otkaz mora dostaviti svim strankama KU.
U komentaru ZOR-a mi stoji " da postupak otkazivanja nije obvezno utvrditi KU, ali je pretpostavka nastupanja učinaka otkaza dostava svim strankama KU.
Da vas čujem što mislite.
Problem je u tome što MZOŠ smatra da su GKU za osnovno i srednje školstvo bili na snazi do 27. ožujka 2014.( odluka o otkazivanju je donesena 27. prosinca, a objavljena u NN 30. prosinca), dok sindikati smatraju da otkazni rok istječe 20. svibnja 2014.,jer je obavijest o otkazu dostavljena 19. veljače 2014.g.
Zakon o radu, čl.263.st.5. određuje da se otkaz mora dostaviti svim strankama KU.
U komentaru ZOR-a mi stoji " da postupak otkazivanja nije obvezno utvrditi KU, ali je pretpostavka nastupanja učinaka otkaza dostava svim strankama KU.
Da vas čujem što mislite.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.159 sekundi