Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Putni troskovi

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
10 godina 10 mjeseci ago #2046 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Naravno, imali ste pravo na naknadu troškova i međumjesnog prijevoza, bez obzira što piše u ugovoru o radu, jer imate zagarantirana sva prava koja Vam daje kolektivni ugovor, i koja su za Vas povoljnija.
Sva novčana prava iz radnog odnosa zastarijevaju za 3 godine.
Sada kada ste se preselili na manje od 2 km do mjesta rada, nemate pravo na mjesni prijevoz.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• Lidija
  • Autor teme
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
10 godina 11 mjeseci ago #2044 od Lidija
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Pozdrav!
Pocela sam raditi lani u bolnici u Zg, dobila specijalizaciju. Dosad sam imala prijavljeno prebivaliste u Zaboku, ali mi nisu placali troskove medjumjesnog prijevoza, nego samo javni zagrebacki (360 kn). U ugovor o radu su stavili clanak u kojem pise da imam pravo na mjesni javni prijevoz. A kasnije clanak da imam pravo na sva prava predvidjena kolektovnim
Ugovorom. Nisam dosad povlacila nikakvo pitanje oko toga - smatrala sam da je ugovor o radu iznad kolektivnog i ako mi nece placati putne troskove, sto ja mogu.
Medjutim, sad sam preselila na udaljenost manju od 2 km od bolnice (prijavila prebivaliste). Mogu li mi sad uzeti taj javni gradski prijevoz nakon 1.5.?
Odnosno, zadnjih godinu dana su se postavili kao da je clanak u Ugovoru o radu iznad onog sto pise u kolektivnom. Moze li sad kolektivni biti iznad Ugovora o radu gdje pise da imam pravo na javni mjesni prijevoz?
Da pustim da mi maknu tih 360kn imam li pravo retrogradno traziti isplatu prijevoza unazad godimu dana sto su me zakinuli? Ili imam pravo traziti da mi na temelju Ugovora ostave tih 360? S tim da ne bih da me onda za 10 godina netko trazi da vratim sav prijevoz jer zivim preblizu... Pomagajte, sto je ovdje po zakonu, ugovorima... Samo ne bih da oni to uvijek tumace kako njima pase, i da je uvijek nadlezan Ugovor koji je nepovoljniji po mene.

Hvala!

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.122 sekundi
Pokreće Kunena Forum