- Zahvala primljena: 0
PLAĆE u zdravstvu
- mara
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1477
od mara

Hvala od srca.
Još se, doduše, ne vidi na naslovnici., al valjda bude uskoro..
(ps. Nisam znala da kod brzog odgovora post ne vide odmah svi sudionici.
Danas sam naučila nešto novo...
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

Hvala od srca.
Još se, doduše, ne vidi na naslovnici., al valjda bude uskoro..
(ps. Nisam znala da kod brzog odgovora post ne vide odmah svi sudionici.
Danas sam naučila nešto novo...
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
12 godina 4 mjeseci ago #1476
od lex
učinjeno!...mada mi je baš bilo simpatično ovo "plakanje" u zdravstvu...

- mara
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1475
od mara
Lex, daj molim te ovo "č" u "plače" ispravi u "ć" jer me boli i bode (stalno mislim da neko plače u zdravstvu... a nebi trebao (jer ovdje se KUKA i NARIČE)
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1436
od lex
naravno da se dodaci isplaćuju i za rad subotom..i kada si dežuran...dapače...čl.62. GKU..isplata na osnovi rada u dežurstvu ne isključuje isplatu dodataka na plaću za rad noću, subotom, nedjeljom, za rad u drugoj smjeni, za rad na dan blagdana, za posebne uvjete rada te dodatka za liječničku odgovornost...za slobodni dan nemaš nikakvu isplatu, jer si taj dan već ranije odradio i dodaci su ti u odrađenom danu...
- transfuzija
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1435
od transfuzija
Da li se dodatak za uvjete rada i dodatak na rad u zdrastvu mora isplačivati i na rad subotom ,kada se koriste slobodni dani,kada si dežuran,ili se tada isplačuje samo redovni rad.Naime imam ostvarenih 216 sat mjesečno a dodaci su mi isplačeni samo na 120 sati redovnog rada.Mislim da je to protuzakonito.Ako sam u pravu molim Vas recite mi kome se mogu obratiti za pomoć.
- lex
-
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1434
od lex
čl. 54. GKU - Plaću radnika čini osnovna plaća i dodaci na osnovnu plaću.
Osnovna plaća = osnovica x koeficijent složenosti poslova + 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.
Zatim se na osnovnu plaću obračunavaju dodaci na plaću za posebne uvjete i rada i u dežurstvu.
A dok si na godišnjem odmoru, treba primijeniti čl. 37. GKU - kod radnika koji radi u dežurstvu, naknada plaće za GO se isplaćuje u visini prosječne mjesečne plaće isplaćene mu u prethodna 3 mjeseca, ako je to za njega povoljnije, što znači, da su mu u tom prosjeku i svi dodaci koje je radnik ostvario u svojoj plaći u prethodna 3 mjeseca.
Osnovna plaća = osnovica x koeficijent složenosti poslova + 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.
Zatim se na osnovnu plaću obračunavaju dodaci na plaću za posebne uvjete i rada i u dežurstvu.
A dok si na godišnjem odmoru, treba primijeniti čl. 37. GKU - kod radnika koji radi u dežurstvu, naknada plaće za GO se isplaćuje u visini prosječne mjesečne plaće isplaćene mu u prethodna 3 mjeseca, ako je to za njega povoljnije, što znači, da su mu u tom prosjeku i svi dodaci koje je radnik ostvario u svojoj plaći u prethodna 3 mjeseca.
- transfuzija
- Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 5 mjeseci ago #1433
od transfuzija
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Zanima me što ćini plaću.Da li se dodaci na plaću (uvjeti na radu i dodatak za rad u zdrastvu)isplačuju i na rad u dežurstvu.Da li je moguće da za vrijeme korištenja godišnjeg odmora ili slobodnih dana ne isplaćuju ti dodaci.Pa ljudi slobodni dan sam zaradila u zdrastvenoj ustanovi ne na štajgi možda je tu greška.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.253 sekundi