- Zahvala primljena: 0
Služba zaštite na radu
- TRATINČICA
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
11 godina 9 mjeseci ago #1887
od TRATINČICA
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Gogi procjena o tome koja su to radna mejsta s posebnim uvjetima rada je stvar stručne procjene stručnjaka zaštite na radu, a dodatak na plaću je stavr važećeg kolektivnoh ugovora koji nastaje svi znamo kako. To ti, na tvoju nažalost, ne može argument za viši dodatak na plaću. Ako treba pomoć kod nas su stručnjaci zaštite na radu ( jedna sa visokom i dvije sa višom spremom) organizirani u okvirima Odsjeka za zaštitu na radu koji pripada Odjelu za opće poslove u Službi za pravne, kadrovske i opće poslove. Naše "zaštitarke", kako ih mi od ljubavi zovemo, su vrlo uspješne u svom radu .Sve interne akte koji reguliraju to područje imamo, godišnje 100-tinjak priznatih ozljeda na radu, po inspekcijsko mnadzoru koji nam često dolazi u zadnjih 10 godina nismo platiti niti jednu kaznu.Imamo jednu pravomoćnu presudu za naknadu štete +zbog ozljede na radu. Nije da se hvalim, ali kolegice su jako dobre. Ako komu treba kakva pomoć stojim na raspolaganju.
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- gogi
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1882
od gogi
prepredobri ste
- lex
-
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
11 godina 10 mjeseci ago #1879
od lex
u službi zaštite na radu u svakoj ustanovi, ili kod stručnjaka zaštite na radu
- gogi
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1877
od gogi
Gdje se može naći taj propis o opasnostima na radnom mjestu???

- gogi
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1876
od gogi
OK,mi koji radimo u laboratoriju idemo na te preglede i kao šta stalno tvrdim da sam prije imala 12% na uvjete rada sa infektima i otrovima,a sada smo u kategoriji nezdravstvenih radnika 8% a ne 14%,dali taj pregled više nije potreban?
- lex
-
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1875
od lex
svi koji rade na poslovima s posebnim uvjetima rada...a to ti je propisanom procjenom opasnosti po radnim mjestima...i te poslove ne radi higijeničar, već stručnjak zaštite na radu, ili služba zaštite na radu
- gogi
-
Manje
Više
11 godina 10 mjeseci ago #1874
od gogi
Dali su svi zaposlenici dužni ići na sistematske preglede kod liječnika medicine rada ili samo određene djelatnosti?Koja je svrha ,mislim da se osoba koja to obavlja zove higijeničar?

- TENA
- Autor teme
-
Manje
Više
14 godina 1 mjesec ago #1173
od TENA
Evo da vam javim što sam napravila i doznala.
Dakle, zvala sam Ministarstvo rada i \"joškoječega\", baš tu Upravu za zaštitu na radu.
Dali su mi zeleno svjetlo za onaj način kako je to napravio Papa Štrumf, odnosono stavila sam Odjel zaštite na radu u Pravnu službu, na način da šef odjela organizacijski odgovara šefu pravne službe, a stručno isključivo ravnatelju.
eto, hvala svima, i onima koji su dogovrili i onima koji nisu
Dakle, zvala sam Ministarstvo rada i \"joškoječega\", baš tu Upravu za zaštitu na radu.
Dali su mi zeleno svjetlo za onaj način kako je to napravio Papa Štrumf, odnosono stavila sam Odjel zaštite na radu u Pravnu službu, na način da šef odjela organizacijski odgovara šefu pravne službe, a stručno isključivo ravnatelju.
eto, hvala svima, i onima koji su dogovrili i onima koji nisu
- mara
-
Manje
Više
14 godina 1 mjesec ago #1172
od mara
Unutar Odjela za ljudske resurse i pravne poslove u mojoj ustanovi sistematizirano je radno mjesto Referent zaštite na radu (všs). Inače bi po ZZNR morali imati Službu (zbog broja radnika-750) što vjerujem da je slučaj i kod tebe Tena , ali po odluci prethodnog ravnatelja brisana je čak i referada koju smo imali do 2009. Postoji mogućnost sankcioniranja po ZNR-u ukoliko se ne oformi odgovarajuća org. jedinica , na šta upozoravamo ravnatelja, odnosno nas povremeno upozori nadležni inspektor, no moji glavni se ne obaziru...
- lex
-
-
Manje
Više
14 godina 1 mjesec ago #1160
od lex
Ja nemam službu jer imam manje od 250 zaposlenih, tako da imam samo stručnjaka ZNR. Ta osoba se nalazi u mojem Odjelu za ljudske resurse, pravne i opće poslove, a istovremeno i radi poslove referenta za radne odnose.
Za dio poslova (radni odnosi) odgovara šefu odjela, dakle meni, a za ZNR odgovara izravno ravnatelju.
Za dio poslova (radni odnosi) odgovara šefu odjela, dakle meni, a za ZNR odgovara izravno ravnatelju.
- Papa Štrumf
-
Manje
Više
14 godina 1 mjesec ago #1159
od Papa Štrumf
Također, stručni referent za ZNR i ZOP je u mojoj službi iako se njihova samostalnost ogleda u tome da su odgovorni jedino ravnatelju/zamjeniku za svoj posao - imaju tu crticu nezavisnosti. Međutim, ja sam to objasnio ovako: točno, odgovara ravnatelju za svoj posao, ali ne može sam biti služba, odjel, odsjek ili slično pa je smješten u službu koja ima opće poslove i to je to. Uz to, radi i ostale opće poslove. Istini za volju, bilo bi dovoljno da dela 4 sata dnevno pak ga ja koristim za preostala 4.
- IVANA ČS
- Posjetitelj
-
14 godina 1 mjesec ago #1158
od IVANA ČS
Kod mene je to u okviru Službe za pravne, akdrovske i opoć poslove u Odjelu za opće poslvoe. Šef im je dakle pravnik. MOje zašitiarke( njih tri) non stop traže da budu služba no meni je glupo da tri čovjeka budu služba.Baš me zanim što će drugi odgovoriti.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.167 sekundi