Prijava Registracija

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Zapamti me

Izradite korisnički račun

Polja označena zvijezdicom (*) su obavezna.
Ime *
Korisničko ime *
Lozinka *
Potvrdite lozinku *
Email *
Potvrdite email *
Captcha *

Nova Uredba......

• lex
  • lex's Avatar
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Više
12 godina 10 sati ago - 12 godina 10 sati ago #1764 od lex
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW

Kako objasniti to da sam do 31.12.2012 god.imala dodatak na uvjete rada u laboratoriju bolničkom 12%,a sada 8%

...teško...s obzirom da je je naziv poslova po kojima si ostvarivala dodatak bio isti i u 2012. i u 2013., vjerojatno je došlo do nekakve greške...jer ako su ti priznali u 2012. 12% za rad s infektima/otrovima, onda bi to sad svakako moralo biti 14%...definitivno...ne možeš pasti na 8% kao zdravstveni radnik u laboratoriju...
Last edit: 12 godina 10 sati ago by lex.

Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.

• gogi
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Više
12 godina 12 sati ago #1763 od gogi
:woohoo: Bog,evo ja opet po 14% za laborante,javio mi kolega iz Slavonije da su im digli na 14% i da će im isplatiti razliku za 2 mjeseca šta su ih zakinuli,dali nama preostaje sud da dobijemo šta nas pripada,jer ovdje kod nas bi nam i 8% uzeli,dali me netko doživljava????? :( :( :(

• gogi
Više
12 godina 2 dana ago #1755 od gogi

gogi napisao: Znači ravnatelj i pravna služba imaju ovlasti da postupaju glede koeficijenata i dodjeli postotaka na uvjete rada.Kako objasniti to da sam do 31.12.2012 god.imala dodatak na uvjete rada u laboratoriju bolničkom 12%,a sada 8%,dok u Zavodu za javno zdravstvo svi imaju 14%,bez obzira dali rade u mikrobiološkom ili u laboratoriju za ispitivanje namirnica,vode ,itd.,i zbog čega se oglušuju na dopis Komore zdravstvenih radnika koje direktno ravnateljstvu šalje dopis da bi naši uvjeti trebali biti 14%,jer radimo sa infektima i otrovima i više od 2/3 radnog vremena.Šta se smatra infektima i otrovima? :woohoo: :sick: Hvala

Molim vas odgovor jer je sve tako zapetljano :woohoo:

• alesi
  • Posjetitelj
  • Posjetitelj
12 godina 2 dana ago #1752 od alesi
Ja sam ovdje nova i baš vam je dobar ovaj forum,ma super,evo sad čitam o laborantima,moji kolege imaju 14%,ia oni koji imaju 8 % možda rade parfeme u labosima :) ,ma zezam se,bila sam nedavno sa nećakinjom od 6 mj. noćnoj smjeni oko 2 ujutro i baš me ugodno iznenadili kako su brzi i učinkoviti.....evo sad pratim,i postavit ću par pitanja kasnije :blush:

• gogi
Više
12 godina 2 dana ago #1751 od gogi
Znači ravnatelj i pravna služba imaju ovlasti da postupaju glede koeficijenata i dodjeli postotaka na uvjete rada.Kako objasniti to da sam do 31.12.2012 god.imala dodatak na uvjete rada u laboratoriju bolničkom 12%,a sada 8%,dok u Zavodu za javno zdravstvo svi imaju 14%,bez obzira dali rade u mikrobiološkom ili u laboratoriju za ispitivanje namirnica,vode ,itd.,i zbog čega se oglušuju na dopis Komore zdravstvenih radnika koje direktno ravnateljstvu šalje dopis da bi naši uvjeti trebali biti 14%,jer radimo sa infektima i otrovima i više od 2/3 radnog vremena.Šta se smatra infektima i otrovima? :woohoo: :sick: Hvala

• Papa Štrumf
Više
12 godina 2 tjedana ago #1740 od Papa Štrumf
Zaboravil sam reći: UV imam 29. 03. tak da rješenja o plaćama mogu pisati
najranije 02. 04. -- katastrofa.

Ali...to je skroz normalno, čemu frka i panika, niti prvo, a - kako stvari stoje-
ne bude niti zadnje kaj delamo tak.

• Papa Štrumf
Više
12 godina 2 tjedana ago #1739 od Papa Štrumf
meni je koeficinetna lista sastavni dio Pravilnika o plaći (kao dodatak) pa s
dodatkom preko RV idem na UV koje će donijeti odluku s tim da će odluka biti da stupa na snagu
danom donošenja, a primjenjuje se od 01. 03. u skladu s Uredbom.
Mislim, komplikacije za poludeti.
Čekam prve izmjene ZOR-a ili novi ZOR pa da napravim nove pravilnike u kojima
ću takve stvari riješiti odredbom o neposrednoj primjeni i točka.

• lex
  • lex's Avatar
Više
12 godina 2 tjedana ago #1738 od lex
da, i kod mene se radi o rješenjim o plaći, jer nemam u ugovorima koeficijente, a mislim da to niti većina nas nema. Ja sam odlučila da ravnatelj donese deklaratorno rješenje o utvrđivanja koeficijenata složenosti po radnim mjestima, i na temelju toga ću izdati rješenja o plaći, prethodno ću to deklaratorno rješenje proslijediti radničkom vijeću radi sagledavanja položaja radnika (zakonska definicija), a i zbog toga što će rješenja za radnika biti nepovoljna.
Primjena od 01.03.2013., jer je to na temelju Uredbe, bez obzira kakva ona bila, ali ima zakonsku snagu, pa ću je i primijeniti retroaktivno...uosatlom...a što se kod nas u zdravstvu na vrijeme primijeni...sve ide unazad...pa mi je to već normalno... :pinch:

• mara
  • Autor teme
Više
12 godina 2 tjedana ago #1734 od mara

Jeste li već uskladili interni akt o koeficijentima / odnosno izdajete li nova rješenja sa novim koeficijentima.
S kojim datumom, odnosno za koji i od kojeg mjeseca će te primjeniti nove koeficijente ?? ( ne bih se osvrtala na ministrov poziv, ne znam da li je svjestan procedure koja prethodi zaključenju ugovora/anexa ugovoru o radu...što s onima koji ne žele potpisati takav anex? Sreća da se radi o rješenjima o plaći a ne o anexima, barem kod mene))

• Papa Štrumf
Više
12 godina 2 tjedana ago #1730 od Papa Štrumf
veži konja gde ti gazda kaže :evil:

Nedaj se Tratinčica, od ove šume propisa nitko od nas često ne vidi drvo
konkretnih normi. Na žalost

• TRATINČICA
Više
12 godina 2 tjedana ago #1729 od TRATINČICA
Mi ovu uredbu već unosimo u program za plaće odnosno unosimo nove koeficijente po kojima ćemo isplatiti plaću za ožujak u travnju. Nisam imala pojma da uredba nije donijeta u skladu sa Zakonom o plaćama u javnim službama. Nije o tome pojma imala ni moja šefica kadrova koja neposredno to radi.Mi smo u takvoj gužvi da ne stignemo normalno raditi pravnički posao. No, uostalom tko smo mi pravnici da izražavamo svoja mišljenja o nečemu i to kao stručna mišljenja, kad dobiješ nalog od gazde da radiš na ovaj ili onaj način. Ovo je ista priča kao i sa ograničenjima ovrhe na plaći koja su stupila na snagu 27. 1. 2013. u kojim pada u vodu sve ono što smo četiri godine učili na fakultetu, a neki dodatno još dvije godine kasnije prije polaganja pravosudnog ispita.Dakle, Lex ako sam prefrustrirana za forum samo me isključi ili da možda promjenim ime iz Tratinčica u "Frustrirana bivša Tratinčica". Koga zanima ograničenje ovrhe na plaći u duhu famoznog pravilnika neka pročita sjajan članka na tu temu u Informatoru broj 6158 od 13. 3. 2013.Ja se s tim člankom potpuno slažem, ali na RRIF-ovoj radionici na tu temu mi je rečeno da slušam "Famozni pravilnik" jer politika sada hoće da to bude tako.

• lex
  • lex's Avatar
Više
12 godina 2 tjedana ago - 12 godina 2 tjedana ago #1727 od lex
dakle, stigla okružnica MIZ-a da moramo primijeniti Uredbu o koeficijentima...za one koji ne znaju...evo privitak..e..sad se pitam, da li će i ova Uredba biti u primjeni kao i GKU, s obzirom da postoji mogućnost da je nezakonita, jer nije proveden postupak njezina donošenja u skladu sa Zakonom o plaćama u javnim službama...jadni mi pravnici.... :woohoo:
Last edit: 12 godina 2 tjedana ago by lex.

Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.292 sekundi
Pokreće Kunena Forum