- Zahvala primljena: 0
VOLONTERI (preneseno s mail adrese)
- mara
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Manje
Više
12 godina 1 mjesec ago #1700
od mara
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Suglasna s lex, S time da pored struke koja će biti mentor (npr. Referent za financije, Psiholog isl) moraš navesti točan naziv radnog mjesta na koje primaš osobu na stručno osposobljavanje i pripremiti program stručnog osposobljavanja(mi prepišemo opis poslova iz Sistematizacije)
Please Prijava or Stvori račun to join the conversation.
- TENA
-
Manje
Više
12 godina 1 mjesec ago #1699
od TENA
Super, iako mi nije jasno temeljem čega al nek bude tako

- lex
-
Autor teme
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Manje
Više
- Zahvala primljena: 1
12 godina 1 mjesec ago - 12 godina 1 mjesec ago #1698
od lex
naravno da možeš, provjereno i na Ministarstvu i na Zavodu za zapošljavanje...ja ću sad raspisati za jednog mag.eoc., samo moraš imati tu struku u ustanovi radi mentora
jedino on ne polaže stručni ispit, ali zato ima godinu dana stručnog osposobljavanja u struci
jedino on ne polaže stručni ispit, ali zato ima godinu dana stručnog osposobljavanja u struci
Last edit: 12 godina 1 mjesec ago by lex.
- TENA
-
Manje
Više
12 godina 1 mjesec ago #1697
od TENA
halooooooooooooooooo svi
Ma negdje smo spominjali ovu temu ali ne mogu sad naći.
Mogu li ja primiti na stručno osposobljavanje (ono po Mrsiću) npr. psihologa, dipl. ekonomistu, dakle struke koje nisu zdravstvene
Ma negdje smo spominjali ovu temu ali ne mogu sad naći.
Mogu li ja primiti na stručno osposobljavanje (ono po Mrsiću) npr. psihologa, dipl. ekonomistu, dakle struke koje nisu zdravstvene

- lex
-
Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1473
od lex
jole...nekad je u GKU pisalo da se pripravnici primaju u radni odnos na određeno vrijeme...u sadašnjem GKU u čl. 26. piše da se MOŽE zaključiti ugovor o radu...što znači da je dozvoljeno primanje i bez zasnivanja radnog odnosa...
- postoji Pravilnik o mjerilima za primanje zdravstvenih djelatnika na pripravnički staž (NN br. 7/07.) čl. 12. - "Broj volontera u zdravstvenoj ustanovi ili trgovačkom društvu koje obavlja zdravstvenu djelatnost mora biti manji od broja pripravnika u radnom odnosu."
- postoji Pravilnik o mjerilima za primanje zdravstvenih djelatnika na pripravnički staž (NN br. 7/07.) čl. 12. - "Broj volontera u zdravstvenoj ustanovi ili trgovačkom društvu koje obavlja zdravstvenu djelatnost mora biti manji od broja pripravnika u radnom odnosu."
- mara
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1472
od mara
Da, Tena je u pravu što se tiče Pravilnika...Međutim nama Hzzo već odavna gleda kroz prste (naime nas su ranije kontrolirali, ali više ne - daj šta daš, kad već nema sufinanciranja)...
Mislim da se nijedna ustanova više ne pridržava predmetnog Pravilnika
niti nema kontrola..Ili?
Mislim da se nijedna ustanova više ne pridržava predmetnog Pravilnika
niti nema kontrola..Ili?
- TENA
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1471
od TENA
Zar ne postoji Pravilnik o pripravničkom stažu koji govoru o broju pripravnika u odnosu na broj kreveta?
- jole
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1468
od jole
Tena, od kuda zaključak "ne smiješ imati volontere a ne imati plaćene pripravnike". U propisima koji reguliraju pripravništvo zdrav. radnika nigdje nisam našla da moraju biti u radnom odnosu.
- lex
-
Autor teme
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1466
od lex
eh, eto, konačno razriješena dilema glede mojih čudnih postova...ali, malo pomalo..sve će doći na svoje mjesto..
TENA, u pravu si...i ja tražim suglasnost za pripravnike...ja imam plaćene pripravnike, pa makar i zadnja 3 mjeseca staža, a kad njima izlazi staž, odnosno zadnja 3 mjeseca radnog odnosa, već mi dolaze drugi...međutim, s obzirom da oni imaju sva prava iz radnog odnosa, osim prava na plaću, to je problem, jer im moraš osigurati i godišnji, kod mene su dobivali i regres, pa čak i dar za djecu, oni imaju pravo na bolovanje, jedino im to bolovanje nije plaćeno, imaju pravo na plaćeni dopust koji im nije plaće, imaju pravo i na GO...jedino nemaju pravo na Božićnicu, jer je to izričito uvjetovano radnim odnosom na dan 24.12....
u svakom slučaju, oni stvarno odrade svoj posao, i za nas je to gotovo besplatna radna snaga...nažalost...
I sad na kraju mog elaborata...hvala Joli na dolasku na Forum...nadam se da ćeš doći i češće...a probaj koristiti i chat na naslovnici...
odmah se bolje osjećam kad vidim da je moj trud urodio plodom...
TENA, u pravu si...i ja tražim suglasnost za pripravnike...ja imam plaćene pripravnike, pa makar i zadnja 3 mjeseca staža, a kad njima izlazi staž, odnosno zadnja 3 mjeseca radnog odnosa, već mi dolaze drugi...međutim, s obzirom da oni imaju sva prava iz radnog odnosa, osim prava na plaću, to je problem, jer im moraš osigurati i godišnji, kod mene su dobivali i regres, pa čak i dar za djecu, oni imaju pravo na bolovanje, jedino im to bolovanje nije plaćeno, imaju pravo na plaćeni dopust koji im nije plaće, imaju pravo i na GO...jedino nemaju pravo na Božićnicu, jer je to izričito uvjetovano radnim odnosom na dan 24.12....
u svakom slučaju, oni stvarno odrade svoj posao, i za nas je to gotovo besplatna radna snaga...nažalost...

I sad na kraju mog elaborata...hvala Joli na dolasku na Forum...nadam se da ćeš doći i češće...a probaj koristiti i chat na naslovnici...

- TENA
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1465
od TENA
Glede volontera, ja se bojim primiti bilo koga bez suglasnosti, nadalje po pravilniku kojim se regulira pripravnički staž ne smiješ imati volontere a ne imati plaćene pripravnike, što bi kod mene bio slučaj. Dakle, nemam nikoga, a spasila bih se da dobijem bar volontere-imam i zainteresiranih
- mara
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1464
od mara
uuh-hh! odahnula sam!! 
Hvala ti Jole na objašnjenju, jer sam se već bila zabrinula za Lexi...pravo i zdravstvo (tj.pravo u zdravstvu) mogu svakog vraga napraviti čovjeku...tako da niko nije imun..pa ni naša shefica..
Šta se tiče pomoći, zato smo tu, bilo šta da treba..(rekla bi, a tko drugi nego:lex)

Hvala ti Jole na objašnjenju, jer sam se već bila zabrinula za Lexi...pravo i zdravstvo (tj.pravo u zdravstvu) mogu svakog vraga napraviti čovjeku...tako da niko nije imun..pa ni naša shefica..

Šta se tiče pomoći, zato smo tu, bilo šta da treba..(rekla bi, a tko drugi nego:lex)
- jole
-
Manje
Više
12 godina 4 mjeseci ago #1462
od jole
Lexice, svaka čast na poduzetnosti. Mari, i svima koji će se uključiti na temu volonterstva, hvala - pomoći ćete mi.
Pozdravlja vas krivac za privid da lexica razgovara sama sa sobom.
Pozdravlja vas krivac za privid da lexica razgovara sama sa sobom.
Moderatori: lex
Vrijeme kreiranja stranice: 0.300 sekundi